Kouč mladých Slovákov zmapoval Švajčiarov

23.12.2011 Celý región

THREE HILLS / BRATISLAVA 23. decembra (WEBNOVINY) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš si pred MS tejto vekovej kategórie v Kanade (26. decembra 2011 - 5. januára 2012) vo štvrtok zmapoval mladých Švajčiarov, s ktorými sa jeho zverenci stretnú v základnej A-skupine na Silvestra v Calgary.

"Vypredaná hala v Red Deer a v nej atmosféra s pravým hokejovým ošiaľom len signalizujú enormný záujem o blížiaci sa šampionát. V samotnom zápase bolo až príliš vidno, že Švajčiari majú v nohách náročný duel s Američanmi. Domáci reprezentanti dominovali, majú vo svojich radoch viacero výborne technicky vybavených hráčov a trestali každú chybu Švajčiarov. Definitívne závery z týchto zápasov tesne pred MS však nemožno robiť, pretože tréneri ešte stále skúšajú, hľadajú optimálne zloženie formácií, nechávajú si nomináciu na poslednú možnú chvíľu," povedal Bokroš po dueli, v ktorom švajčiarski "dvadsiatkári" podľahli kanadským rovesníkom vysoko 1:7.

"V relatívne krátkom časovom úseku musíme správne poskladať tím, aby sme skĺbili hru chlapcov z domáceho projektu HK Orange 20, ktorí tvoria polovicu kádra, s hrou mladíkov z rôznych zámorských juniorských líg. Je potrebné pripraviť sa aj na rôzne varianty, preto v príprave proti Američanom urobíme niektoré zmeny vo formáciách. Máme 21 korčuliarov, z ktorých jednému sa nominácia na šampionát neujde. To isté platí aj v prípade trojice brankárov. Opäť dostanú dvaja príležitosť a po konzultácii s trénerom gólmanov Jurčenkom rozhodneme, ktorý z nich bude na tribúne na ´čakačke´, a rovnako, kto nastúpi na úvodný duel proti Lotyšom. Zaregistrovali sme ich víťazstvo 5:1, Dáni však do polovice tohto prípravného stretnutia v Brookse držali bezgólový stav. Ozajstnú silu výberu pobaltskej krajiny spoznáme až vo vzájomnom zápase," upozornil Bokroš.


Jednoducho vyšší level

SR sa stretne s Lotyšskom 27. decembra a aj Bokrošov tím až vtedy bude mať konečnú "fazónu": "Presne, v tejto fáze ide vlastne o určitý obranný mechanizmus. Každý reprezentácia tu má svojich pozorovateľov, videoanalytikov. Jednoducho, je to už vyšší ´level´. Podobne ako naši súperi aj my si chceme nechať niečo v talóne. Stále však pracujeme na skvalitnení nášho herného prejavu."

Bokroš si pochvaľuje podmienky v kempe v Three Hills: "Máme tu všetko potrebné na kvalitný tréning i regeneráciu kedy chceme a v akom rozsahu potrebujeme, nemusíme sa prispôsobovať iným. Miestna aréna Centennial Place s kapacitou pre 1200 divákov, dejisko nášho posledného prípravného zápasu s Američanmi, pôsobí veľmi útulne. V tomto mestečku si domáci vážia, že sa u nich pripravuje slovenská reprezentácia."

Prípravný zápas Slovensko - USA je na programe v sobotu o 3.00 h SEČ. V A-skupine je okrem Slovenska, Lotyšska a Švajčiarska aj Rusko a Švédsko.
 

Vyberte región